De vorbă cu personajele

Nu știu cum sunteți voi, dar nu v-ați dorit foarte mult să stați de vorbă cu personajele voastre preferate? Cum ar fi să îi întâlniți în viața reală, să le puneți întrebări, să îi cunoașteți mai bine? Probabil visul oricărui cititor, dar din păcate acest lucru este imposibil. Am decis să fac o listă cu personaje cu care chiar aș vrea să mă întâlnesc în viața reală și vă provoc și pe voi să îmi spuneți în comentarii ce personaje ați fi ales.

Hercule Poirot

Cred că orice fan al cărților polițiste ar dori să se întâlnească cu micul belgian. Având în vedere că este personajul meu preferat, aș face orice să îl întâlnesc. Poate pentru mulți dintre voi, Poirot pare o persoană țâfnoasă, prea perfecționistă, lipsită de scrupule, însă din punctul meu de vedere acest personaj chiar are stil. Știe să disimuleze foarte bine, să evite orice situație jenantă , dar cel mai important, știe să aprecieze persoanele. Știe cum să se comporte cu femeile, nu le consideră inferioare bărbaților. Uneori nu înțeleg de ce Agatha și-a urât propriul personaj, din punctul meu de vedere este un personaj perfect. Ce aș face dacă l-aș întâlni în viața reală? Probabil aș alege să ne petrecem timpul într-o canapea, meditând la ,, micile celule cenușii. 

Poirot-res

 

Severus Snape

Ei bine, Snape a fost un personaj ciudat pentru mine. La început l-am urât pentru modul în care se comporta cu Harry, însă odată ce l-am cunoscut mai bine, efectiv am ajuns să îl respect. Îi mulțumesc lui J.K. Rowling că mi-a dat ocazia să întâlnesc un astfel de personaj, m-a învățat să nu judec o persoană dupa aparențe. Ce aș face dacă l-aș întâlni pe Snape? I-aș mulțumi pentru toate lecțiile de viață pe care mi le-a dat, pentru faptul că mi-a arătat că uneori trebuie să faci sacrificii foarte mari pentru persoanele la care ții, că iubirea este foarte puternică. Chiar dacă s-a comportat foarte urât cu Harry, a făcut totul din iubire, din dorința de a-l proteja, de aceea el este un model pentru mine.

Severus-Piton-Harry-Potter_290x435

 

Albus Dumbledore

Încă o dată, Rowling mi-a demonstrat că nu trebuie să judec o persoană după aparențe. La început Dumbledore mi s-a părut o persoană calmă, foarte bună la suflet, dar se pare ca m-am înșelat. Se pare că toată această bunătate a fost de fațadă, avea nevoie de Harry pentru a-l sacrifica la final, iar acest lucru m-a cam deranjat. Mereu mi-am dorit să îi reproșez acest lucru, cum de a reușit să facă așa ceva? Înțeleg că Harry era o armă împotriva lui Voldemort, însă Harry era o persoană, nu un animal crescut pentru sacrificiu. Poate că Dumbledore chiar a ținut la Harry, însă mereu a fost mai important planul lui de a-l distruge pe Voldemort, mult mai important.

Albus_Dumbledore_(HBP_promo)_3

 

Aslan

Mereu mi-am dorit să fiu în locul lui Lucy, să fiu cea care descoperă Narnia, cea care are o legătură foarte apropiată cu Aslan. Probabil e cam ciudat să vrei să te întâlnești cu un leu, dar de ce nu, mai ales când acest leu vorbește. Mi-au plăcut cărțile, însă filmele m-au ajutat foarte mult să conturez imaginea Narniei și caracterul personajelor. De asemenea am iubit modul în care a fost prezentat Aslan, ca un fel de Dumnezeu al Narniei, foarte blând și protector. Ce aș face dacă l-aș întâlni? Mi-aș dori foarte mult să stăm doar de vorbă, să îmi povestească lucruri despre Narnia, doar să ne plimbăm și să povestim.

Prince Caspian_aslan forest_#02_nz

Sayuri

Nu știu câți dintre voi o cunoașteți pe protagonista cărții ,, Memoriile unei gheișe”, însă pe mine m-a impresionat foarte mult caracterul ei. În ciuda faptului că a fost urmărită mereu de ghinion și a dus o viață foarte grea, Sayuri a reușit mereu să își găsească puterea să lupte în continuare, iar pentru acest lucru aș vrea să-i mulțumesc. Chiar a reușit să găsească iubire într-o perioadă în care războiul și ura stăpâneau lumea. Pentru mine, Sayuri este modelul perfect în viață și vă recomand cu căldură să citiți cartea pentru a o cunoaște pe fetița de nouă ani care a luptat și s-a transformat într-o femeie puternică.

1caba4b9e1ed2820788c0e0ec794ab90

 

Celeste

 

Reclame

19 gânduri despre „De vorbă cu personajele”

  1. Daaa, si eu pe Poirot, Snape si Dumbledore. Exact la fel gandesc si eu; Snape si Dumbledore, ne-am inselat in privinta amandurora. Intr-un fel, sunt doua personaje in oglinda; fiecare este inversul celuilalt. Despre Snape am avut o parere proasta in toate cele 7 carti, pentru ca la final sa ma emotioneze pana la lacrimi. Despre Dumbledore am avut o parere foarte buna in tot acest timp, pentru ca la final sa ma dezamageasca. Pana la urma, tot pentru „The greater good” a actionat… Cum a spus si Snape, l-a „crescut” pe Harry ca pe un porc la ingrasat.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s